Litteratur

Musikk

Arrangør:
Lyd & Sceneproduksjon AS

Fole gode dikt - Arild Hammerø

I serien "Fole gode dikt" møter vi programleiar og poeten Endre Ruset i samtale med poetar med sterk tilknyting til fylket vårt. Denne gongen får vi møte gitaristen, vokalisten, komponisten og tekstforfattaren Arild Hammerø.

Arild Hammerø er en svært dyktig gitarist og vokalist,komponist og tekstforfatter.

Han spiller og komponerer i band som Atlanter, Hammer & Hersk, Tenderton, og under egetnavn.

Sjøl om gitaristen og vokalisten Arild Hammerø har flyttafra Hustadvika for ei god stund sida, er det liten tvil om at røttene fortsattsitter djupt. 

Arild Hammerø kom i september i år med sin andre soloskive«Lerret». Her er det norske tekster og akustiske gitarer som på debuten «Dagensom Gryr», men det musikalske uttrykket på «Lerret» byr også på mye mer. Sidenforrige soloplate har Arild bevegd seg i et eklektisk musikalsk univers medband som Atlanter, Hammer & Hersk, Tenderton med mer, og «Lerret» bærerpreg av alle disse sjangrene og stilene.

Nå har han med seg et splitter nytt band, Råtorvåret. Påbass er det mangeårig samarbeidspartner Morten Kvam, på tangenter Einar NæssHaugseth og på trommer Gunnar Sæter. Musikken er spilt inn og mikset av ØyvindRøsrud Gundersen.

Et tekstunivers bestående av drømmer, tenkte filmscenarioerog bruddstykker fra uskrevne bøker veves inn i elektriske rockelåter, akustiskegitarinstrumentaler og melodiske ballader i en jammete og utøylet spillestil.Platen er en tributt til 60- og 70-tallets progressive plater, hvor låteneflyter over i hverandre og på underfundig vis henger i hop. Sammen med bandetRåtorvåret ønsker Arild Hammerø at lytteren skal marineres i slidegitar,trommefills og drømmende korpartier.

Endre Ruset (født 24. oktober 1981 i Molde) er en norsk forfatter bosatt i Oslo. Han debuterte som lyriker i 2001. Tematikken i poesien, som har sparsomt med rim og tegnsetting, dreier seg gjerne rundt barndom, mellommenneskelige forhold og erotikk.

Ruset er utdannet ved Molde videregående skole, Buskerud Folkehøgskole, Skrivekunst-akademiet i Hordaland og Universitetet i Bergen.

Han har i likhet med sin far, forfatteren Arne Ruset, vært involvert i Bjørnsonfestivalen siden oppstarten i 1992. I desember 2008 overtok Endre Ruset som kunstnerisk leder for Norsk Litteraturfestival.

Filmen er produsert av Lyd & Sceneproduksjon AS og produsent Rolf Magnus Orø, med støtte frå Møre og Romsdal Fylkeskommune.

Denne tjenesten tilbys av Lyd & Sceneproduksjon AS. Musikken er gjengitt med tillatelse fra TONO. Uautorisert fremføring eller kopiering er ulovlig.

Musikken er gjengitt med tillatelse fra NCB. www.ncb.dk