Litteratur

Arrangør:
Lyd & Sceneproduksjon AS

Fole gode dikt - Joakim Kjørsvik

I serien "Fole gode dikt" møter vi programleiar og poeten Endre Ruset i samtale med ulike poetar Denne gongen får vi møte Joakim Kjørsvik.

Joakim Kjørsvik (født 9. mai 1978) er en norsk forfatter frå Ålesund. Han bor og virker i Oslo.

Han debuterte med novellesamlingen Åpenbart ingen nabo i 2007 på Damm forlag, til strålende kritikker. I 2012 kom antologien Gruppe 12, hvor Kjørsvik hadde novellen «Dom Perignon». I 2013 kom romanen I fjor var en lang natt som ble utgitt på Kolon forlag, en mørk roman om underverden og undergang i Oslo. En røverhistorie med mørk humor. I 2017 ga han ut boka Folk jeg husker, en samling korte fortellinger. Han var medforfatter av boken Alt fra hulken i 2018.

I 2019 kom hans første diktsamling Min døde hund. En samling dikt om hans hund han kjøpte på et marked i Casablanca, men som døde noen år etter hjemme i Oslo. Den fikk meget god mottakelse.

Endre Ruset (født 24. oktober 1981 i Molde) er en norsk forfatter bosatt i Oslo. Han debuterte som lyriker i 2001. Tematikken i poesien, som har sparsomt med rim og tegnsetting, dreier seg gjerne rundt barndom, mellommenneskelige forhold og erotikk.

Ruset er utdannet ved Molde videregående skole, Buskerud Folkehøgskole, Skrivekunst-akademiet i Hordaland og Universitetet i Bergen.

Han har i likhet med sin far, forfatteren Arne Ruset, vært involvert i Bjørnsonfestivalen siden oppstarten i 1992. I desember 2008 overtok Endre Ruset som kunstnerisk leder for Norsk Litteraturfestival.

Filmen er produsert av Lyd & Sceneproduksjon AS og Rolf Magnus Orø som produsent, med støtte frå Møre og Romsdal Fylkeskommune.