Litteratur

Arrangør:
Lyd & Sceneproduksjon AS

Fole gode dikt - Øystein Hauge

I serien "Fole gode dikt" møter vi programleiar og poeten Endre Ruset i samtale med poetar med sterk tilknyting til fylket vårt. Denne gongen får vi møte poeten Øystein Hauge. Han kjem frå Vegårdshei i Agder, men flytta til Hustadvika i 1982.

Øystein Hauge (født 10.desember 1956 på Vegårshei iAgder) er forfattar og poet. I 1982 flytta han til Hustadvika i Romsdal. Frå 1982 til 2005 var han tilsett i Justisdepartementet som rådgjevar for militærnektarar i Norge. Frå 2005 til 2019 var han seniorrådgjevar i Kriminalomsorgen. Han jobbar i dag som litteraturkritikar og poet. Han har tidligere vore programansvarleg for Bjørnsonfestivalen og styremedlem i Bjørnsom-Akademiet. I dag er han medlem av Internasjonalt utvalg i Den norske Forfatterforening.  

Endre Ruset (født 24. oktober 1981 i Molde) er en norsk forfatter bosatt i Oslo. Han debuterte som lyriker i 2001. Tematikken i poesien, som har sparsomt med rim og tegnsetting, dreier seg gjerne rundt barndom, mellommenneskelige forhold og erotikk.

Ruset er utdannet ved Molde videregående skole, Buskerud Folkehøgskole, Skrivekunst-akademiet i Hordaland og Universitetet i Bergen.

Han har i likhet med sin far, forfatteren Arne Ruset, vært involvert i Bjørnsonfestivalen siden oppstarten i 1992. I desember 2008 overtok Endre Ruset som kunstnerisk leder for Norsk Litteraturfestival.

Filmen er produsert av Lyd & Sceneproduksjon AS og produsent Rolf Magnus Orø, med støtte frå Møre og Romsdal Fylkeskommune.